bil

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

daaek

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

mootor

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

PAS PÅ DINE DÆK, OG GIV DEM ET LANGT LIV Dine dæk er

PAS PÅ DINE DÆK, OG GIV DEM ET LANGT LIV

Dine dæk er altafgørende for din sikkerhed på vejen. Alle dæk bliver for gamle og slides, men hvis du behandler dem rigtigt, kan de holde i lang tid. Med den rigtige vedligeholdelse og kørestil kan du opnå en meget lang dæklevetid.

pas på dine dæk

Hvordan kan First Stop hjælpe mig med vedligeholdelse af mine dæk?

  • Dækmønster: Skift dæk

Dækkene er forsynet med en indikator, der viser, hvornår du dækkene er slidt til den mindst tilladte mønsterdybde (1,6 mm). Det anbefales dog at skifte dækkene ud, når mønsterdybden når under 3 mm, for at opretholde et sikkert vejgreb på våd vej. Vinterdæk bør have en mønsterdybde på mindst 4 mm. Læs mere om dækskifte.
Lad altid en dækspecialist montere dækkene. Fejlagtig montering kan medføre fejl, dårlig styring og hurtig nedslidning af mønstret.

  • Vælg de rigtige dæk

First Stops specialister kan hjælpe dig med at vælge de dæk, der passer bedst til din bil og dit behov. Undgå uensartet dækmontering.

  • Dækombytning

For at sikre ensartet slid af dækmønstret anbefales det at lade dækkene bytte plads for hver 10.000-15.000 km – også selv om der ikke er noget synligt slid af mønstret. Ombytningen skal foretages efter et krydsmønster og kan udføres på alle for- eller baghjulstrukne køretøjer.
På firhjulstrukne biler, inkl.On-Command 2WD/4WD, er det bedst at krydse alle fire dæk.
Ved retningsbestemte dæk bør du bytte forhjul med baghjul.

  • Afbalancering af hjul og dæk

For megen vibration kan medføre ujævn dækslitage. First Stop kan forhindre dette ved afbalancering af hjulene. Afbalanceringen skal altid foretages i forbindelse med montering af nye dæk, eller når dækkene fjernes fra fælgene.

  • Dækreparation

I visse tilfælde er det ikke nødvendigt at udskifte dækkene. En reparation kan være nok. Vær opmærksom på, at selv om et dæk kun ser ud til at være let beskadiget, kan der være alvorlige indvendige skader. Din First Stop-specialist er uddannet til hjælpe dig med at finde den bedste og sikreste løsning.

Hvad kan jeg selv gøre?

  • Undlad at bruge gamle dæk

Gamle dæk kan være revnede i mønsterrillerne eller sidevæggen, fordi de har været udsat for ozon (fra sollys eller andre kilder). Derfor frarådes det at montere dæk, der er ældre end seks år, og du anbefales at rådføre dig med en dækspecialist, hvis dine dæk er mere end 10 år gamle. DOT-datoen på sidevæggen angiver dækkets alder. De sidste tre cifre (før 2000) eller sidste fire (efter 2000) angiver i hvilken uge i hvilket år dækket blev produceret. Således betyder tallet 375, at dækket blev fremstillet i uge 37 i 1995, hvorimod 1204 betyder, at dækket blev fremstillet i uge 12 i 2004.

  • Kontroller dæktrykket hver måned

Det rigtige dæktryk forhindrer slid på dækkene og sparer brændstof. Kontroller dæktrykket hver tredje eller fjerde uge, når dækkene er kolde, og sammenlign det aflæste tryk med anbefalingerne for din biltype. Husk at tilpasse trykket, når bilen er tungt lastet.

  • Kontroller dækkene

Forsøg at kontrollere dækkene jævnligt, også selv om det ikke er nemt. Hvis du opdager snit, revner eller buler i sidevæggen, bør du rådføre dig med en First Stop-specialist.

  • Tilpas din kørestil

Ved hårde nedbremsninger og accelerationer slides dækkene hurtigere end ved en mere harmonisk kørsel. Og hvis du er forsigtig, når du parkerer, skåner du sidevæggene. Forsigtig kørsel og parkering