SOMMERDÆK, VINTERDÆK OG HELÅRSDÆK

 

Dækkene er din eneste kontaktflade med vejen. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige dæk og tage højde for årstiden. Den vigtigste årsag til, at der findes vinter- og sommerdæk, er temperaturen,

da denne har stor betydning for dækkenes vejgreb. Efterhånden som temperaturen falder, får slidbanematerialet på sommerdæk et ringere vejgreb, mens vinterdæk får relativt bedre vejgreb.

Ved kørsel på sne og is præsterer vinterdæk væsentligt bedre end sommerdæk med hensyn til nedbremsning, trækkraft og styring. Samtidig har vinterdæk en dårligere ydeevne om sommeren, ligesom nedbremsning og styring påvirkes negativt. Derfor anbefaler vi altid at vælge dæk, der er beregnet til årstiden. I visse lande som Tyskland, Østrig, Norge og Sverige er vinterdæk lovpligtige eller som minimum påkrævet i vintervejr. Vær altid bekendt med de relevante nationale love, når du rejser med bil om vinteren.

 

Sommerdæk

Det varierer fra år til år, hvornår det er bedst at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, alt efter hvordan vejret er. Er du i tvivl, kan du altid ringe til os og få vores anbefaling. Som sagt er gode sommerdæk vigtige, og det er ikke altid at god brændstofs økonomi og god sikkerhed går i hånd hos dæk. Vi anbefaler selvfølgelig, at man sætter sikkerheden først, man skal blandt andet også kigge på dækkets evne til at bortlede vand.

 

Vinterdæk

Tidspunktet for skift fra sommer- til vinterdæk er nemt at huske. Når temperaturen nærmer sig 7 grader, er det tid til at skifte. Hvis du venter til den første frost eller sne, løber du vis risiko i de første vinterdage. Samtidig vil du normalt havne i en kø med alle de andre bilister, som også glemte at skifte dæk!

 

Helårsdæk

Helårsdæk har et slidbanemønster, der gør dem egnede til brug hele året. Mønsterdybden er større end på sommerdæk, men mindre end på vinterdæk. Selv om de således er et kompromis mellem sommer- og vinterdæk, kan de være et godt valg for nogle brugere. Hvis du vælger helårsdæk, skal du sørge for at holde dem i perfekt stand. Søg råd hos Hillerød Dækcenter.

Home » SOMMERDÆK