DÆKSERVICE I HILLERØD

Vi er specialister inden for dæk, fælge og reparation af hjul

Vi uddanner os løbende for at være på forkant med teknikkerne inden for dækservice branchen.

Hillerød Dækcenter, som ligger en spytklat fra Falck stationen, er eksperter på området, og vi hjælper dig gerne med dine spørgsmål.

Markedet i Danmark bliver hele tiden præsenteret for nye produkter af dæk og fælge af forskellig og meget tvivlsom kvalitet, og specielt i nedgangstider er der mange billige produkter på markedet. Læs med her og bliv klogere på hvilke servicer, vi tilbyder.

SOMMERDÆK, VINTERDÆK OG HELÅRSDÆK

Vores hillerødske dækservice hjælper dig med at finde de rette dæk, og vi monterer dem naturligvis også for dig. Læs med her og bliv klogere på de forskellige dæktyper, samt hvad du bør være opmærksom på, når årstiderne skifter.

Dækkene er din eneste kontaktflade med vejen. Derfor er det vigtigt at vælge de rigtige dæk og tage højde for årstiden. Den vigtigste årsag til at der findes vinter- og sommerdæk, er temperaturen, da den har stor betydning for dækkenes vejgreb. Efterhånden som temperaturen falder, får slidbanematerialet på sommerdæk et ringere vejgreb, mens vinterdæk får relativt bedre vejgreb.

Ved kørsel på sne og is præsterer vinterdæk væsentligt bedre end sommerdæk med hensyn til nedbremsning, trækkraft og styring. Samtidig har vinterdæk en dårligere ydeevne om sommeren, ligesom nedbremsning og styring påvirkes negativt. Derfor anbefaler vi altid at vælge dæk, der er beregnet til årstiden. I visse lande som Tyskland, Østrig, Norge og Sverige er vinterdæk lovpligtige eller som minimum påkrævet i vintervejr. Vær altid bekendt med de relevante nationale love, når du rejser med bil om vinteren.

Hillerød Dækcenter tilbyder dækservice til alle biler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommerdæk

Det varierer fra år til år, hvornår det er bedst at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, alt efter hvordan vejret er. Er du i tvivl, kan du altid ringe til os og få vores anbefaling. Som sagt er gode sommerdæk vigtige, og det er ikke altid at god brændstofs økonomi og god sikkerhed går i hånd hos dæk. Vi anbefaler selvfølgelig, at man sætter sikkerheden først, man skal blandt andet også kigge på dækkets evne til at bortlede vand.

Sommerdæk kan være store, fede, seje monteringer, og du skal passe nu på. Dels er der lovgivningen, der skal overholdes, og dels skal man tænke på, at jo bredere dækkene er, jo dårligere står de fast i vådt og glat føre. Der opstår også mere støj ved brede monteringer, da der jo er mere dæk, der berører vejoverfladen.

Vinterdæk

Vinterdæk er, som navnet angiver, specielt udviklet til at yde en god præstation under kolde og glatte forhold. Sommerdæk kan under ingen omstændigheder komme bare i nærheden af det, som et godt vinterdæk kan præstere. Som tommelfingerregel bør du skifte til vinterdæk, når temperaturen nærmer sig 7 grader.

Hvis du prøver at skøjte dig igennem vinteren på sommerdæk, satser du både dit og andres helbred.

Sverige, Norge og Tyskland har alle regler/love om, at der skal anvendes vinterdæk om vinteren.

Vi kan altså ikke køre ud af vores land uden at montere vinterdæk på vores biler, når det er vinter.

Helårsdæk

Helårsdæk har et slidbanemønster, der gør dem egnede til brug hele året. Mønsterdybden er større end på sommerdæk, men mindre end på vinterdæk. Selv om de således er et kompromis mellem sommer- og vinterdæk, kan de være et udmærket valg for nogle brugere.

I langt de fleste tilfælde anbefaler vi vores kunder at vælge sommer – og vinterdæk fremfor helårsdæk. Det skyldes, at helårsdækket selvfølgelig ikke kan yde de samme præstationer som et dæk, der er udviklet specielt til enten vinter- eller sommerkørsel.

De fleste er af den opfattelse, at de sparer penge på at købe kun ét sæt dæk, men man skal være opmærksom på, at man vil slide 2 sæt helårsdæk op på samme tid, som man slider ét sæt vinter- og ét sæt sommerdæk op. Nogle vil også mene, at helårsdækket er anvendeligt ved et meget lille kørselsbehov, og hvis man lader bilen stå i dårligt vejr, men er det ikke netop i dårligt vejr, man tager bilen?

Derudover har man et større brændstofforbrug og en dårligere sikkerhed.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Det kan du gøre via knappen her eller formularen oppe i højre hjørne.

Kontakt os

Vores dækservice hjælper dig med dæktryk

Dæktryk er meget vigtigere, end du måske tror. Levetiden for et dæk kan falde fra for eksempel 45,000 km til 30,000 km ved kørsel med 0,6 bar for lidt i lufttryk i et dæk, der er beregnet til et lufttryk på 2,5 bar.

Man vil også opleve et større forbrug af brændstof ved kørsel med for lidt dæktryk. Et eksempel på merforbrug af brændstof, med en standardbil som en Mercedes 250 CDI, kan se således ud:

  • Klimaanlæg tændt: + 3,2 %
  • Bil fyldt op med passagerer og bagage: + 5,2 %
  • Tagbagagebærer med cykel og tagboks: + 18,2 %
  • Forkert dæktryk (0,6 bar for lidt): + 6,6 %

Når alle disse faktorer spiller ind, har man et merforbrug af brændstof på 33,2 %. Selvfølgelig får bilisten noget til gengæld for det store brændstofforbrug: behagelig temperatur ved tændt klimaanlæg, transport af passagerer, cykler osv. Men med for lavt dæktryk får man intet igen – kun ulemper.

Det kan være direkte livsfarligt at køre med for lavt dæktryk. Tjek derfor dæktryk mindst hver 14. dag. Bare rolig, vores dækservice i Hillerød hjælper dig naturligvis med at montere sensorer, så vi kan overvåge lufttrykket i dækkene. Lad os gøre arbejdet, så du kan overholde lovgivningen.

Reparation af dæk og fælge

Lad vores dækservice i Hillerød hjælpe dig med at reparere dæk og fælge, da et dæk skal kunne klare samme krav før som efter, at reparationen er udført.

Vi må desværre konstatere, at der bliver udført mange ulovlige og direkte livsfarlige reparationer af dæk og fælge, selv af firmaer og folk som kalder sig specialister. Den typiske fejlreparation af et dæk godkendt til hastigheder over 45 km/t er, at dækket bliver lappet med en ”prop”, der sættes i udefra, uden at hjulet har været adskilt. Det er hurtigt og let arbejde, men det er direkte livsfarligt at køre i bilen efterfølgende. Et dæk bør altid adskilles fra fælgen, så det kan inspiceres indefra. Læs mere om centrering af fælge her.

Husk vi også tilbyder dækopbevaring af dine sommer- og vinterdæk, på vores dækhotel.

Hvis du er i tvivl om det arbejde, du har fået udført på dine hjul, er udført sikkerhedsmæssigt korrekt, så ring til Hillerød Dækcenter, så kan vi vejlede dig.

Kontakt os
Home » DÆKSERVICE