TPMS – DÆKTRYK-OVERVÅGNING


​DÆKTRYKSOVERVÅGNING ER ET LOVKRAV PÅ ALLE NYE BILMODELLER, SOM ER TYPEGODKENDT FRA 1. NOVEMBER 2012, OG ALLE NYE BILER SOM INDREGISTRERES FRA 1. NOVEMBER 2014

TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) eller på dansk bare dæktryksovervågning, er et elektronisk system som overvåger lufttrykket i dækkene.

Der skelnes mellem 2 forskellige systemer, indirekte TPMS og direkte TPMS.

Indirekte TPMS:
​Dette system måler kun hastigheden på hjulene ved hjælp af bilens allerede monteret ABS eller ESP system. Ved trykfald på et af hjulene, vil dette hjul køre hurtigere rundt end de andre, og en advarselslampe vil tænde i instrumentbordet.

Direkte TPMS:
​Dette system måler både dæktryk og temperatur i dækket ved hjælp af en elektronisk sensor, som er monteret i dækket. Sensorerne sender et signal til bilens styreenhed, som så viser informationen på instrumentpanelet

.

Der kan på nogle systemer både aflæses dæktryk og temperatur i hvert enkelt dæk, mens andre systemer bare tænder en advarselslampe i tilfælde af trykfald eller for stor varmeforskel. Sensorerne skal kodes til bilens styreenhed, dette kan vi selvfølgelig være behjælpelige med, da vi har det fornødne værktøj og ekspertise.

TPMS er en del af bilens sikkerhedsudstyr, lige som ABS, ESP og Airback system og må ikke frakobles.

Dæktryksovervågning er ikke en dum ide, da det øger sikkerheden, mindsker dækslidtagen og brændstofforbruget.

Vi fraråder, at man bruger nogle som helst former for flydende lappevæsker, da dette kan skade sensorerne og selvfølgelig miljøet.

Hos Hillerød Dækcenter forhandler vi kun de bedste TPMS sensorer, da dette giver den største sikkerhed. Vi har kvalifikationerne og testudstyret til at montere dine nye sensorer. Lad os gøre arbejdet, så du kan overholde lovgivningen og få din bil til at køre optimalt.

Kontakt Hillerød Dækcenter for yderligere information.

Kig forbi autoværkstedet eller kontakt os her

Vi er et topprofessionelt autoværksted, der altid står klar til at løse enhver opgave, så din bil hurtigt er kørende igen.

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage med et uforpligtende tilbud inden for 24 timer.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

VORES ÅBNINGSTIDER

Mandag - Fredag: 07.30-16.00
Lørdag: 09.00-12.00
Søndag: Lukket

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Kontakt​oplysninger

​First Stop Hillerød dækcenter

Industrivænget 31, 3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning

Telefon: 4826 0204

E-mail: post@hilldc.dk