Kør grønt med el-bil

Elbilen bruger overordnet sin energi på acceleration, rullemodstand og luftmodstand. Alle tre ting kan du selv gøre noget ved. Allerførst, sænk farten – den gør en kæmpe forskel for dit energiforbrug og din rækkevidde. Det koster op mod fire gange så meget energi at køre 100 km/t som at køre 50 km/t. Som tommelfingerregel så benyt kun 75 % af bilens tophastighed og undgå unødige opbremsninger og accelerationer. Det koster at speede op og bremse ned hele tiden.

- Tjek dæktrykket, det gør en kæmpe forskel for rækkevidde og energiforbrug, så sørg for at køre med det korrekte dæktryk.

Herudover bør du undersøge, hvor høj rullemodstanden er på dine dæk og prioritér dæk med lav rullemodstand, da det sænker dit energiforbrug.

Fælge til el-bil

Erder en mærkbar forskel på fælge til el-biler og traditionelle biler? Det korte svar er ja – det er der. Eller det kan der være, da der er andre hensyn at tage, når det gælder specifikationskrav til el-biler.

  • ​Pga. de indbyggede batterier er el-biler typisk 300-500 kg tungere end traditionelle biler, hvilket sætter højere krav til sikkerheden og dermed fælgenes belastningsevne
  • El-biler har ofte større bremser end traditionelle benzin- og dieselbiler, af den simple grund at bilerne vejer mere, og dermed hurtigt skal kunne sænke farten på flere kilo. Større fælge øger vægten.
  • Fælgenes vægt har betydning. El-biler konkurrerer hovedsageligt på rækkevidden på en opladning Målinger viser, at man reducerer belastningen ved acceleration og opbremsning med, hvad der svarer til ca. 75 kg dødvægt, når man sparer 1 kg på hver af bilens fire fælge. Det svarer til at køre rundt med en sandsæk på 300 kg, som man kan tage ud af bagagerummet, hvis man kan reducere 4 kg vægt af hvert hjul (dæk + fælg). Vægten på fælge har derfor en mærkbar stor betydning på rækkevidden.

I grove træk kan en fælg, der er fremstillet til el-biler, også anvendes til køretøjer, der drives af fossile brændstoffer – men man skal være forsigtig med at anvende konventionelle fælge på el-biler.​

Kig forbi autoværkstedet eller kontakt os her

Vi er et topprofessionelt autoværksted, der altid står klar til at løse enhver opgave, så din bil hurtigt er kørende igen.

Udfyld formularen herunder og vi vender tilbage med et uforpligtende tilbud inden for 24 timer.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

vores åbningstider

​Mandag - Fredag

07.30-16.00​

​Lørdag:

09.00-12.00​

​Søndag:

Lukket​

Kontakt​oplysninger

​First Stop Hillerød dækcenter

Industrivænget 31, 3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning

Telefon: 4826 0204

E-mail: post@hilldc.dk