bil

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

daaek

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

mootor

VI KØRER PÅ KVALITET

VELKOMMEN TIL HILLERØD DÆKCENTER

GODE RÅD FØR DU KØRER PÅ SKIFERIE – OG ET SJOVT SPIL

GODE RÅD FØR DU KØRER PÅ SKIFERIE – OG ET SJOVT SPIL TIL UNGERNE PÅ BAGSÆDET

Er du en af de heldige, der kører på skiferie i de kommende uger? Har du styr på reglerne for vinterdæk, pigdæk og snekæder i de forskellige lande – og hvad med underholdningen til ungerne på bagsædet? Her får du en række gode råd til turen.

Der ér en grund til vinterdæk – hele vinteren
Vinterdæk hører til i hele vinterperioden. I takt med at temperaturen falder, bliver gummiet i almindelige dæk hårdere og mindre fleksibelt, og det påvirker bremseevnen og grebet i sving. Vinterdæk klarer sig bedre på grund af deres kombination af særlige slidbanemønstre, dybere mønsterdybde og måske vigtigst af alt, gummiblandinger som forbliver bløde selv ved de laveste vintertemperaturer.

klar til vinterferie
Hvordan er reglerne for vinterdæk, pigdæk og snekæder?

Skal du have snekæder med til Norge? Må du køre med pigdæk i Østrig? Og er der ikke noget med krav om et pigdæksmærkat, hvis turen går til Frankrig? Landene i Europa har forskellige regler for vinterdæk, pigdæk og snekæder.

Tjek reglerne for det enkelte land via dette link.

Test vejforholdene på turen

Når du kører under udfordrende forhold som vinterkørsel i sne og sjap, skal du være opmærksom på, om du har ordentligt vejgreb. Når du er sikker på, at der ikke er nogen bag dig, træder du på bremsen, indtil hjulene låser – det giver dig en klar fornemmelse af bilens greb og bremseevne. På lange ture skal du gentage testen for at overvåge grebet løbende.

Én ting ad gangen, når det er glat
Når vejene er glatte, skal du bruge hele det tilgængelige vejgreb til én handling ad gangen. Brems kun før du kører ind i svinget, mens bilen kører ligeud. Hvis du løfter foden fra bremsen, før du kører ind i svinget, kan du bruge hele det tilgængelige greb til at styre. Vent med at accelerere, indtil du kan rette rattet op, når du kører ud af svinget. Med denne teknik kan du være 100 % effektiv i alle manøvrer: opbremsning, styring og acceleration.

Du er til fare, hvis du kører for langsomt
Kører du langsomt, fordi du er usikker på dit vejgreb og dine dæk, kan det være lige så farligt som for meget fart i vinterføre. Hvis du ikke kan komme op ad en bakke eller holde trit med trafikken, kan det få andre bilister til at tage unødige chancer for at komme forbi dig. Hvis du glider gennem lyskryds, udgør du en risiko for dig selv og andre. Husk, at sommerdæk eller slidte dæk ikke hører hjemme på is- eller snedækkede veje.
Involvér ungerne i kørslen og skab ro på bagsædet
Husk underholdning til ungerne, så der er ro på bagsædet. Er den gamle leg med at notere nummerplader tilbage fra dengang, far og mor selv sad på bagsædet, blevet for kedelig? Lad ungerne udfordre hinanden (og måske også de voksne, når I er nået frem til jeres feriested) og se, hvem der er bedst til at bremse bilen under forskellige vej- og vejforhold i Bridgestones Sikkerhedsudfordring. Spil spillet her.

Medbring en nødhjælpspakke
Skulle uheldet være ude, er der nogle ting, der er praktiske at have med i bilen: Et tæppe, tykke sokker, startkabler, snacks, hue, vanter, sneskovl og lommelygte.
God tur – både i bilen og på skiene!

Bridgestone DriveGuard er nomineret til Årets produkt i Auto Awards
Bridgestones revolutionerende dæk DriveGuard, der blev lanceret i 2016, er endelig nået til det danske marked. Med DriveGuard kan du fortsætte med at køre i 80 km med 80 km i timen efter en punktering. Dækket er nomineret til Årets produkt i award-showet Auto Awards – bilbranchens svar på Oscar-uddelingen.